Victor a suferit la 3 ani un transplant de șase organe. Micuțul erou, aplaudat de medici la externare. Victor are doar 3 ani și 2 luni, iar lucrurile nu au fost deloc ușoare pentru el, încă din prima clipă de viață.
Cuprins:
Până la 3 ani nu a știut ce înseamnă să te hrănești pe gură, nu a cunoscut gustul mâncării și a stat în permanență conectat la aparate. Ultima lui luptă, cea din care a ieșit învingător, a fost o operație complexă, un transplant de șase organe: stomac, ficat, duoden, intestinul subtire, segment de colon si pancreas.
Barcelona, Spania. Nimic nu anunța problemele grave de sănătate ale copilului, până în săptămâna 27 de sarcină.
Atunci, mama lui Victor a aflat la o ecografie de rutină că bebelușul ei avea o boală rară numită gastroschiza, atunci când copilul se naște cu intestinele în afara corpului din cauza unei găuri în peretele abdominal.
Părinții au continuat apoi investigațiile și au ajuns la Madrid la spitalul La Paz, singurul specializat în insuficiență intestinală.
A stat conectat la aparate încă din prima zi de viață, așteptând o nouă șansă la viață
Părinții lui Victor au aflat că micuțul lor, pentru a putea duce o viață normală, va avea nevoie de un transplant multivisceral. Până când acest lucru a fost posibil, copilul a fost conectat la o mașină de nutriție parenterală și la un cateter timp de 18 ore pe zi.
Nu a putut fi alăptat și nu a știut nici ce înseamnă gustul mâncării. Doar prin această mașină de nutriție copilul putea fi ținut în viață.
După 3 ani, părinții lui Victor au primit cea mai bună veste. Apăruse un donator pentru copilul lor.
Operația din această primăvară a durat mai bine de 12 ore și a implicat o echipă mare de medici, chirurgi, gastroenterologi, anesteziști și asistenți medicali.
Victor a suferit la 3 ani un transplant de șase organe. O nouă viață, în plină pandemie de coronavirus
Emoțiile tuturor au fost la cote înalte, în ciuda faptului că salvarea apăruse pentru micuțul Victor.
Medicii aveau să-l opereze într-o perioadă dificilă ce venea cu alte riscuri: teama de infecție cu noul coronavirus.
Spitalul La Paz din Madrid a fost unitatea cu cei mai mulți pacienți COVID-19 din toată Spania.
„A fost foarte greu. Fiul nostru se afla în perioada postoperatorie a celei mai agresive intervenții chirurgicale pediatrice care există, iar în tot acest timp întregul spital lupta împotriva unui virus despre care nu se știe totul.
Mi-au interzis să-mi vizitez copilul și soția pentru a-i proteja de coronavirus.
Aproape două luni am stat închis într-o cameră. E ca și cum ai înnebuni. Te afli într-un oraș străin, departe de familia ta și separat de soția și copilul tău, într-unul dintre cele mai grele momente din viața noastră”, a declarat tatăl micuțului pentru ziarul „El Español.”
Medicii au luat toate măsurile pentru ca Victor să aibă parte de această șansă, de a duce o viață normală și totodată să fie ferit de o posibilă infecție.
În fiecare zi și mai ales atunci când avea febră, copilului i se făceau mai multe teste pentru COVID, pentru a înlătura orice teamă.
Din fericire, Victor s-a născut un învingător și așa a rămas și până la ieșirea din spital. Emoționați de povestea lui și mai ales de evoluția lui în drumul către o viață normală, medicii din spitalul La Paz l-au condus în aplauze pe holul spitalului, în ziua în care a fost externat și a început o viață nouă.
Vezi si: O fetita de 7 ani a trecut printr-un transplant de maduva pentru a-si salva sora | Demamici.ro
Vezi si: Primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului – Premiera in Romania | Demamici.ro