Violenta din jocuri afecteaza creierul. Jocurile video violente si alte programe de divertisment de pe computer au fost mult timp criticate pentru ca distrug creierul tinerilor.
Dar activistii, cum ar fi profesorul Oxford, Baroness Greenfield, au prezentat deseori cateva exemple pentru a-si sustine afirmatiile.
Cu toate acestea, cercetarea extensiva a subiectului a oferit acum rezultate ingrijoratoare care sustin plangerile sale.
„Tehnologiile ecranului provoaca o excitare ridicata care, la randul sau, activeaza dependenta de baza a sistemului creierului”, a declarat neurologul luna trecuta intr-un atac care a acuzat jocurile ca provoca „dementa” la copii.
„Aceasta are ca rezultat atragerea unei activitati bazate pe ecran.”
Diferentele in activitatea creierului intre tinerii care au jucat jocuri violente si cei care nu au facut asta au fost vizibile intr-o singura saptamana.
O prezentare de la intalnirea anuala a Societatii Radiologice din America de Nord a aratat ca scanarile RMN au fost folosite pentru a analiza efectele jocului video violent asupra activitatii creierului.
Studiul a avut un esantion de 22 de tineri si a folosit scanarea prin rezonanta magnetica, precum si teste psihologice verbale si sarcini de numarare.
Un grup de control a jucat un joc violent timp de 10 ore intr-o saptamana, dupa care s-au abtinut. Celalalt grup nu a jucat niciun joc.
Dupa o saptamana, „jucătorii” au aratat mai putina activitate in anumite regiuni ale creierului cand au fost scanati.
Vezi si: Bataia nu se uita. Efectele dureroase pe care violenta le are asupra dezvoltarii copilului
Dr. Yang Wang, profesor asistent de cercetare in cadrul Departamentului de Radiologie si Stiinte, a spus pentru Medical News Today:
„Pentru prima data, am descoperit ca un esantion de adulti tineri repartizati la intamplare au aratat o mai putina activare in anumite regiuni frontale ale creierului dupa o saptamana in care au jucat jocuri video violente”.
Aceste regiuni ale creierului sunt importante pentru controlul emotiei si al comportamentului agresiv.
Cercetatorii, totusi, au fost precauti cu privire la constatarile lor. Invatarea oricarei activitati noi cauzeaza modificari ale activitatii creierului care sunt vizibile in urma scanarilor RMN.
Vestea buna pentru parinti este ca schimbarile s-au diminuat foarte mult dupa o alta saptamana.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…