Vopsitul în sarcină. Este sau nu recomandat? Răspunsul hair-stylist-ului Sorin Stratulat. Mă pot vopsi în sarcină? I se poate întâmpla ceva bebelușului? Cât de nocivă este această practică de îngrijire personală în trimestrul I? Iată câteva întrebări pe care viitoarele mămici și le adresează în momentul în care află că urmează să aducă pe lume un copil.
Sorin Stratulat, hair-stylist de renume, a oferit câteva lămuriri pentru femeile însărcinate care doresc să se vopsească în timpul sarcinii.
Vopsitul în sarcină. Este sau nu recomandat? Răspunsul hair-stylist-ului Sorin Stratulat
Sorin Stratulat: Industria coafurii a evoluat foarte mult față de acum 10 ani și în consecință și produsele au evoluat fantastic. Nivelurile de amoniac sunt din ce în ce mai mici, unde mai pui că există produse foarte performante fără amoniac.
Concluzia este în felul următor: puteți să vă vopsiți părul în sarcină. Nu este niciun fel de problemă. Nu există studii, medicale, nu făcute de coaforuri sau de companiile care produc vopsea de păr, care să demonstreze că se poate întâmpla ceva.
Înțeleg frica, mitul perpetuat că nu poți să te vopsești în sarcină și, în ultimă instanță, decizia este a voastră, dar eu vă spun că nu există probleme.
Cred că frica cea mai mare și din punct de vedere medical este mai degrabă de inhalarea de amoniac, însă cotele de amoniac din produse sunt atât de mici, încât, sincer, nu sunt relevante din acest punct de vedere, iar absorbția la nivelul pielii capului nu are cum să afecteze bunul mers al unei sarcini.
Evident că sunt variante și că poți renunța la vopsit 3 luni de zile, în etapa de organogeneză, ca să stai absolut liniștită. Și atunci, vă spun din propria experiență că am avut suficient de multe cliente care au decis să se vopsească în timpul sarcinii și vă spun că au niște copii absolut superbi care sunt foarte sănătoși și care nu au întâmpinat nicio problemă în dezvoltarea lor.
Deci este un mit.
Nu este ceva fundamentat științific. Este adevărat că e mai bine să previi decât să tratezi și, repet, este o etapă atât de personală în viața unei femei, încât aveți dreptul de a decide 100% ce vă doriți, dar vă rog nu exagerați lucrurile, nu le scoateți din context și abordați lucrurile cu naturalețe și cu firesc.
În cazul în care nu vreți să vă vopsiți cu amoniac, există și variante fără amoniac, la fel de performante. Nu trebuie să fii cu rădăcinile neîngrijite sau poți să optezi pentru un balayage care nu are legătură cu scalpul. Nu se întâmplă nimic la nivelul pielii capului. Poți opta pentru varianta de șuvițe pe care, la fel, le poți pune în folie, deci nu ating scalpul. Nu ai niciun fel de treabă cu pielea capului sau poți să optezi pentru a nu-ți vopsi deloc părul, lucru care este la fel de fair.
Această decizie ar trebui să se datoreze modului tău de viață și a faptului că îți dorești lucrul acela, nu pentru că nu ai voie să te vopsești în timpul sarcinii.
De asemenea, un lucru foarte important este că dacă sunt femei care decid să-și coloreze părul este dreptul lor și mi se pare destul de ciudat să practicăm o tactică de bullying, adică să ne luăm de oamenii care decid să facă altceva decât lucrurile despre care noi credem că sunt bune. Până la urmă este decizia lor și dacă au luat o decizie informată și asumată, nu văd de ce ar fi treaba noastră să le spunem că nu fac bine ceea ce fac.
La final, ce vreau să știți voi, mămicile sau viitoarele mămici este că sunteți frumoase, indiferent de culoarea părului sau de metoda de colorare sau necolorare totală pe care ați abordat-o. Dragele mele,dacă mai aveți întrebări puteți să-mi scrieți pe YouTube, pe Instagram sau pe Facebook.”
Vezi si: Interzis în sarcină. Activități de evitat când ești însărcinată | Demamici.ro
Vezi si: Cafeaua în sarcină, un pericol. Mit sau adevăr? | Demamici.ro