Vouchere cadou pentru Ziua Femeii 2023. Ziua Femeii este una dintre ocaziile speciale în care angajatorii români pot acorda vouchere cadou, conform unor reguli reglementate în urmă cu doi ani.
Cuprins:
Plafonul de 150 a fost majorat la 300 de lei, la finalul lunii decembrie 2021, prin OUG, pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.
Aceste vouchere care pot fi acum în valoare maximă de 300 de lei nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.
„în cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depăşeşte 300 lei.”, informa ANAF.
Vouchere cadou pentru Ziua Femeii 2023. Conform sursei citate, tichetele se pot acorda în următoarele situații:
– cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
– cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
– cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.
„Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, preciza ANAF.
Vouchere cadou pentru Ziua Femeii 2023. În ordonanța de urgență a fost introdusă și obligativitatea ca toate tichetele valorice, inclusiv certificatele cadou, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.
Mai mult decât atât, angajatorii care decid să ofere tichete cadou femeilor pentru 8 martie, trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.
Ziua Internațională a femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
Tradiții și obiceiuri de 8 Martie. Ce sărbătorim: Ziua Mamei sau Ziua Femeii
Tradiția spune că nu trebuie să te cerți cu mama ta sau cu femeie iubită în această zi de sărbătoare pentru că acest lucru ar putea aduce ghinion.
Dacă încă mai porți mărțișorul primit de 1 Martie, continuă s-o faci! Se spune că fetele care poartă mărțișorul în perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul.
Una dintre cele mai cunoscute superstiții de 8 Martie spune că în perioada 1-9 martie, românii îşi aleg câte o zi din săptămână, de regulă ziua în care s-au născut, şi după cum va fi aceasta – noroasă, însorită, geroasă, ploioasă, caldă – aşa va fi tot anul celui ce şi-a ales ziua respectivă. Aceste zile sunt aşa-zisele Babe. Ziua Femeii fiind o sărbătoare relativ recentă, nu există în folclorul românesc tradiții și obiceiuri legate de celebrarea femeii pe 8 Martie. Citește tot articolul aici.
Vezi și: Vouchere materna 2023. Acte necesare, cum se obţin şi unde se pot folosi | Demamici.ro