Zeci de bebeluși proveniți din mame surogat, „blocați” în Ucraina în timpul pandemiei. Cum au fost tratați micuții până au ajuns în brațele părinților? În mod surprinzător, pandemia nu numai că nu a oprit turismul reproducător, dar a determinat românii să acționeze și mai curajos.
Cuprins:
La sfârșitul primăverii, clinica ucraineană BioTexCom a ținut prima pagină a publicațiilor din mass media națională și internațională. Din cauza carantinei, părinți de peste tot din lume nu și-au putut lua acasă bebelușii în timp util. Subiectul a fost dezbătut în cele mai renumite ziare online din lume precum: CNN, Spiegel, Reuters, Dauche Welle, BBC.
Situația cauzată de pandemie a fost surprinsă și relatată și în presa din România. Articole au apărut în publicații precum: Mediafax sau Digi24.
După mediatizarea intensă a clinicii BioTexCom, maternitatea surogat a încetat să mai fie un subiect tabu chiar și în România, conturându-se o imagine clară cu privire la amploarea domeniului de reproducere prin intermediul maternității surogat în cadrul societății actuale.
Când a început carantina, BioTexCom a făcut față situației doar datorită faptului că este adaptată pentru turismul medical. Aici existau deja condiții în care puteau fi cazați temporar copiii. Existau deja bone și pediatri, angajați vorbitori de limbă română cu experiență în întocmirea documentelor românești. Dacă nu erau toate acestea, atunci povestea cel mai probabil nu ar fi fost atât de frumoasă.
Ucraina a introdus măsuri stricte de carantină și și-a închis granițele (la sfârșitul primăverii). Străinii nu au putut să intre în țară la timp să-și ia acasă copiii născuți de mamele surogat ucrainene.
Între timp, bebelușii născuți la BioTexCom au fost îngrijiți de cei mai buni specialiști, iar părinții au fost informați online despre starea copilașilor lor. Puteți urmări toate detaliile despre felul în care au fost tratați bebelușii în materialul video de mai jos:
La începutul lunii august, au apărut informații conform cărora clinica ucraineană, care a făcut atâta senzație, ar suspenda semnarea contractelor cu pacienții dintr-o serie de țări. Departamentul românesc, de exemplu, temporar nu va oferi servicii cetățenilor din Republica Moldova. Acest lucru se datorează faptului că fluxul de solicitanți din România a crescut și capacitatea clinicii pur și simplu nu este suficientă.
Clinica, pe lângă programele de maternitate surogat, oferă și servicii de FIV (Fertilizare in vitro) cu ovocite donate și alte două direcții noi: donare de mitocondrii și autotransplantare de endometru.
Primele două implică ajutorul unei mame surogat sau/și a unei donatoare de ovocite. În timp ce ultimele două reprezintă în esență întinerirea ovocitelor pacientei, respectiv a endometrului.
Nu este surprinzător faptul că, practic, pacientele doresc să beneficieze în primul rând de întinerirea organelor reproductive, iar dacă lucrul acesta nu se rezolvă, atunci este solicitat „ajutorul publicului” (donatoarei sau a mamei surogat), fapt care este prevăzut în contractele semnate de pacieți cu clinica BioTexCom.
Pacienții pe care i-am văzut la știri sunt doar participanții programelor de maternitate surogat. Prin urmare, ne putem imagina câți pacienți sunt în total la clinică având în vedere și programele de FIV cu diferite opțiuni. Și dacă este așa, atunci e de la sine înțeles de ce clinica a introdus restricții cu privire la anumite țări.
Doriți informații suplimentare despre programele clinicii BioTexCom? Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial. Pentru a te conecta cu reprezentanții clinicii și în social media, dă un like paginii de Facebook BioTexCom România.
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…